Om Flava

Butik Flava är livsstilsbutiken mitt i Funäsdalen. Vi har KLÄDER för fest och vardag, DOFTER för kropp och själ, inspirerande INREDNINGSDETALJER och spännande SMYCKEN och GÅVOR i vackra paket... Allt handplockat och personligt utvalt!

Historien om Butik Flava börjar redan på 30-talet, då farmaceut Hedvig Sjöstedt skapade hudvårdsserien Flava. Hon blandade örter från Indien med rena naturprodukter till välgörande cremer och oljor. Så småningom startade Institut Flava som utbildade kosmetologer i hela Norden. Flavas produkter rekommenderades av storheter som Coco Chanel, Josephine Baker och Hertiginnan av Windsor och såldes på skönhetssalonger och välsorterade varuhus som NK.

1993 tog Marie Hammarberg över märket och 1996 öppnade Butik Flava i Funäsdalen. Sortimentet utökades med andra märken och i dag är Butik Flava en livsstilsbutik som också har bl a inredning, smycken och kläder. Tyvärr finns inte Flavas egna hudvårdsserie kvar i produktion, men du hittar fortfarande många välgörande hudvårdsprodukter i butiken.